KESÄN 2023 PARHAAT SEIKKAILUT

Vaikka Kuusamossa on vielä lunta, niin kesä lähestyy kovaa vauhtia! Nyt onkin paras aika varata oma seikkailu – oli se sitten päiväretkiä, melontaa tai pidempiä vaelluksia. Valikoimastamme löydät varmasti juuri sinulle sopivan seikkailun!

Jos et, niin räätälöimme sinun ryhmällesi juuri toiveidesi mukaisen luontoloman aina ruokailuja ja majoituksia myöten!

TOP EXPERIENCES IN FINLAND 2023

Meillä oli kunnia olla ScanMagazinen haastateltavana huhtikuun 2023 numeroon yhtenä parhaana luontokokemuksien tarjoajana Suomessa. Kyseisellä lehdellä on laaja online-lukijakunta ja lisäksi lehti on luettavissa useiden lentoyhtiöiden lennoilla, esimerkiksi Finnairin koneissa.

Artikkelissa korostimme lumoavia luontoelämyksiä ja henkeäsalpaavia luontokohteita, joita Oulangan Kansallispuisto ja muut alueen kansallispuistot tarjoavat. Meidän luontomme, sen puhtaus ja rauha on ainutlaatuinen, jota tulee myös vaalia. Siksi nostimme haastattelussa esille myös kestävän matkailun, joka on meidän toiminnassamme olennainen osa.

Olemme Metsähallituksen yhteistyökumppani ja sitoutuneet noudattamaan kestävän luontomatkailun periaatteita sekä retkietikettiä toiminnassamme. Lisäksi tuemme Kuusamon ainutlaatuisen luonnonsuojelua Pro Kuusamo -yhdistyksen kautta lahjoittamalla osan tuotoistamme yhdistykselle.

Artikkelin voit lukea täältä.

OPASTETUT VAELLUKSET KESÄLLÄ 2023

Kesän vaelluskalenterimme on Oulangan kansallispuiston alueella tapahtuvien vaellusten osalta julkaistu. Vaellusten aikataulu on alla, mutta muistathan myös, että meiltä voit vuokrata retkeilyvälineet tai lähteä omatoimivaellukselle!

Karhunkierros Mini (3 päivää, 2 yötä) – 18.5. – 21.5.
Karhunkierros Täysi (5 päivää, 4 yötä) – 29.5. – 2.6.
Karhunkierros Mini (3 päivää, 2 yötä) – 4.6. – 6.6.
Karhunkierros Täysi (5 päivää, 4 yötä) – 23.6. – 27.6.
Karhunkierros Mini (3 päivää, 2 yötä) – 30.6.-2.7.
Karhunkierros Nopea (3 päivää, 2 yötä) – 11.7. – 13.7.
Karhunkierros Täysi (5 päivää, 4 yötä) – 17.7. – 21.7.
Karhunkierros Mini (3 päivää, 2 yötä) – 22.7. – 24.7.
Salla – Hautajärvi – Ruka (7 päivää, 6 yötä) – 11.8. – 17.8.
Karhunkierros Nopea (3 päivää, 2 yötä) – 20.8. – 22.8.
Karhunkierros Nopea (3 päivää, 2 yötä) – 8.9. – 11.9.
Ruskavaellus Karhunkierros Täysi (5 päivää, 4 yötä) – 20.9. – 24.9.
Karhunkierros Täysi (5 päivää, 4 yötä) – 28.9. – 3.10.

Teemme kesän aikana myös yhden yön vaelluksia rauhallisemmalla Keroharjun Kuiskaus -reitillä. Reitti tarjoaa upeita luontoelämyksiä luonnon rauhassa ja yöpymisen yhteydessä makoisat löylyt Kerojärven rannassa.

Keroharjun Kuiskaus (2 päivää, 1 yö) – 10.6. – 11.6.
Keroharjun Kuiskaus (2 päivää, 1 yö) – 17.6. – 18.6.
Keroharjun Kuiskaus (2 päivää, 1 yö) – 2.9. – 3.9.

Lisäämme vielä kesälle yhdistettyjä melonta+vaellusretkiä Oulankajoen ja Oulangan kansallispuiston alueella. Kuulet näistä pian lisää.

MELONTAA OuLANKAJOELLA

Oulankajoen alaosaa on sanottu Euroopan kauneimmaksi melontareitiksi tai Euroopan Kanadaksi – jokaisen pitäisi kokea reitti itse melomalla ja todeta sen ainutlaatuinen kauneus.

Meillä on kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja vuokralla joka päivä. Voit valita itselle sopivimman paketin pelkästä vuokrauksesta aina opastettuun melontaan saakka. Lisäksi voimme vuokrata välineitämme myös Oulanka- ja Savinanjoen muille osuuksille. Lie lisää palveluistamme täältä

Melontareiteistä voit lukea seuraavista linkeistä:
Oulankajoen alaosa
Oulankajoen yläosa
Savinanjoki

PÄIVÄRETKIKOHTEITA OULANGAN JA SALLAN KANSALLISPUISTOISSA JA POSIOLLA

Tarjoamme pienryhmille järjestettäviä päiväretkiä useisiin eri luontokohteisiin lähialueen kansallispuistossa ja suojelualueilla. Retkemme suuntautuvat vähemmän liikutuille, merkityille reiteille. Miltä kuulostaisi esimerkiksi tutustuminen Oulangan jylhään kanjoniin, Korouoman ainutlaatuiseen rotkolaaksoon tai Sallan kansallispuiston Pahakuruun?

Retkemme sisältävät kaiken, mitä tarvitset retkelle – kuljetuksen, opastuksen sekä tietysti retkiruokailut luonnon helmassa. Lue lisää päiväretkikohteistamme täältä.

PERHOKALASTUSRETKET

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä listallamme löytyvät perhokalastusretket sekä muut tilauksesta järjestettävät kalastusretket. Ohjelmassamme löytyy Perhokalastuskurssi Kiveskoskella, jossa harjoitellaan harjuksen kalastusta. Tämä kurssi sopii jo lajin perusteet hallitsevalle.

Lisäksi järjestämme pienryhmille (min. 2 henkilöä) omia kalastuselämyksiä lähiseudun kalaisten vesin äärelle. Kerro omat toiveesi ja kysy lisätietoja yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla tai Whatsappilla.

MUUT PALVELUT

Tarjoamme myös muita luonnossa liikkumiseen liittyviä palveluita yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa. Tarvitsetko esimerkiksi autonsiirtopalvelua, majoitusta, järjestettyä retkiruokailua luonnossa tai esimerkiksi teemallisia luontoelämyksiä? Kerro meille toiveistasi, niin voimme toteuttaa ne sinulle tai ryhmällesi.