RETKEILYVARUSTEISTAMME

Tarjoamme mukaasi retkeilyvälineet sekä opastetuille että omatoimisesti tehtäville vaelluksillemme. Lisäksi voit vuokrata meiltä retkeilyvälineitä.

Alla on kerrottu hieman tarkemmin varusteistamme. Varusteet ovat laadukkaat ja niiden kanssa retkeily on mukavaa ja vaivatonta. Valikoimassamme on vain sellaisia välineitä, joihin itse luotamme vaelluksillamme.

MITÄ RETKEILYVARUSTEITA KÄYTÄMME ja MISTÄ PAKETTIMME KOOSTUU?

Retkeilyvälinepakettimme koostuvat seuraavista tuotteista – voit kysyä myös yksittäisiä tuotteita saatavuuden mukaan

Rinkka: Fjällräven Kajka

Hyvä kantolaite vaellukselle on ehdottoman tärkeä. Käytämme useita testejä voittanut Fjällrävenin Kajka rinkkoja, joilla itsekin teen kaikki pidemmät vaellukset aina yhden yön vaelluksesta kahden viikon vaelluksiin.

Kajka on tukeva ja helposti säädettävä kantolaite. Käytössämme on kahden kokoisia rinkkoja: Kajka 85 L ja Kajka 75 L W.

Lue lisää rinkoistamme Fjällrävenin sivuilta

Teltta: Fjällräven ABISKO SHAPE

Teltassa arvostamme keveyttä, helppoa kasaamista, soveltumista useimpiin olosuhteisiin (poislukien avotunturit talvella) sekä hyviä tiloja absidissa. Teltta toimii myös poikkeustilanteissa suojana, joten on tärkeää, että siihen voi luottaa ja sen voi pystyttää nopeasti kelissä kuin kelissä.

Teltoiksemme ovat valikoituneet Fjällräven Abisko Shape 2- ja 3 -teltat. Olemme majoittuneet näissä teltoissa itse niin tuulisilla Pohjois-Kanadan alueilla, Grönlannissa kuin yli 20 metrin tuulessa Norjan tunturiylängöllä.

Lue lisää teltoistamme Fjällrävenin sivuilta

Teltan kanssa toimitamme myös aina suojan absidia varten. Sen avulla teltan eteisessä säilytettävät tavarat ovat kosteudelta suojassa ja varsinkin kosteissa / hiekkaisissa olosuhteissa majoituttaessa teltta pysyy siistimpänä. Avaruuslakana antaa monenlaista suojaa. Sitä voidaan käyttää hätätilanteessa myös ruumiinlämmön säilyttämiseen. Käytämme Haltin kevyitä ja pieneen tilaan mahtuvia, mutta kestäviä avaruuslakanoita.

Makuupussi: Fjällräven Singi Three Seasons

Makuupussin tehtävä on pitää sinut lämpimänä sekä auttaa rentoutumaan ja palautumaan vaelluksilla. Siksi makuupussilla on tärkeä rooli vaelluksella, mutta myös selviytymisvälineenä poikkeustilanteissa.

Singi Three Seasons on kolmen vuodenajan untuvamakuupussi, jonka mukavuuslämpötila on naisille -2 C ja miehille -8 C. Käytössämme on sekä Regular (käyttäjän max pituus 180 cm) että Long (käyttäjän maksimipituus 195 cm) mallin pusseja.

Lue lisää makuupusseistamme Fjällrävenin sivuilta

Makuupussin kanssa toimitamme aina Cocoon Mummyliner makuupussilakanan. Makuupussilakanan käyttö tekee makuupussin käytöstä hygienisempää, nukkumisesta miellyttävämpää ja lisäksi se tarjoaa lisälämmöneristystä materiaalista riippuen. Meillä on tarjolla mikrokuitu-, silkki- ja merinovillaiset makuupussilakanat mukaan.

Makuualusta: Exped Ultra 3R

Makuualustan tärkeä tehtävä on eristää nukkuja maasta ja suojata hänet maaperän kylmyydeltä yöpymisen ajan. Myös nukkumisen mukavuus on levon kannalta olennaista. Siksi käytämme Expedin 7 senttiä paksuja ilmalla täytettäviä makuualustoja, joilla pärjäät viileässäkin kelissä.

Makuualustat ovat kevyitä ja pakkautuvat pieneen tilaan. Täyttäminen tapahtuu kätevästi pumppupussilla. Makuualustoihin EI SAA puhaltaa ilmaa sisään, jotta kosteus ei heikennä niiden eristävyyttä.

Makuualustoissa mitataan eristävyyttä R-arvoilla ja makuualustojemme R-arvo on 2,9, joka tarkoittaa raja-arvona -5 C asteen lämpötilaa.

Käytössämme on mukavat, leveät mallit eli MW, LW sekä kahden hengen Duo LW makuualustat. Duo LW:llä kahden hengen teltan pohja peittyy kokonaisuudessaan makuualustalla.

Voit lukea lisää makuualustoista Expedin sivuilta

Makuualustan kanssa saat aina myös alle asetettavan kevyen solumuovisen alustan tuomaan lisäeristystä sekä suojaamaan ilmatäytteistä makuualustaa teräviltä kiviltä, oksilta jne. Solumuovialustaa voit käyttää päivällä istuinalustana ennen leiriytymistä tai ennen nukkumaanmenoa. Käytämme Kaira Extreme-alustaa, joka on erinomainen retkeilyn apuväline. Voit lukea alustasta blogitekstin täältä.

RETKIKEITIN: JeTBOIL FLASH 2.0

Reittikeittimeksi tarjoammea perusvaelluksille Jetboil Flash 2.0:n, joka on kevyt, pieneen tilaan mahtuva keitin. Keitin on tehokas ja kiehuttaa 0,5 litraa vettä reilussa 1,5 minuutissa. Keittimen mukana on litran kattila, jolla voit keittää vettä tai lämmittää keittoja. Keitin on ideaali 1-2 hengen tarpeisiin

Retkiruokamme opastetuilla vaelluksillamme (ja valmiit ateriapakettimme) ovat teollisia pakastekuivattuja retkiruoki. Ruoka valmistuu käytännössä kiehuvan veden lisäämisellä ateriapussiin ja antaen aterian hautua valmiiksi. Näin ollen vedenkeittäminen riittää.

Voit lukea lisää keittimestä Jetboilin sivuilta

Keittimen lisäksi saat meiltä myös tarvittavan määrän Jetboilin kaasua vaellusta varten (opastetut vaellukset ja omatoimivaellukset). Jos haluat vuokrata meiltä välineet omille retkillesi, voit tilata samalla tarvittavan määrän kaasua. Laskennallisesti kaasua tarvitaan kesä- ja syyskaudella noin 100 g / vuorokausi / henkilö.

Halutessasi voit kysyä myös isompaa kattilaa, paistinpannua ja muita keittovälineitä vuokralle, jos suunnittelet monipuolisemman retkiruuan valmistusta.

Syöminen ja juominen

Keittimen lisäksi saat meiltä myös muut ruokailuun ja juomiseen tarvittavat välineet
Light My Fire Lunch Kit BIO (6-osainen) sisältää lautasena käytettävän kannen (500 ml), syvän lautasen (900 ml), kaksi eväsrasiaa (170 ml ja 320 ml) sekä Spork Orignal -aterimen.

Primus-ruokatermos helpottaa retkellä ruuanlaittoa. Voit esimerkiksi aamulla laittaa termokseen lounasruuan valmistumaan ja kun pidämme ruokataukoa, sinulla on termoksessa lämmin ruoka valmiina.

Nalgene juomapullo (1 L). Nalgene-juomapullot kestävät kiehuvaa vettä, joten voit kaataa pulloon veden suoraan keittimestä. Voit nauttia pullosta teetä tai tehdä pullosta lämminvesipullon yöksi makuupussiin. Totta kai voit myös nauttia raikasta vettä pullosta.

Juomarakko 2 L on tarkoitettu päivän juomaveden kuljettamiseen rinkassa. Jos vaellamme alueella, jossa puhdasta juomavettä ei ole päivän aikana tarjolla, voit keittää leirissä valmiiksi juomarakkoon päivän vedet. Vaelluksella on hyvä olla vettä riittävästi mukana, joten juomarakossa kannattaa pitää aina vettä mukana.

Meiltä voit tilata myös ruokapaketin välipaloineen mukaan vaellukselle. Sovittaessa ruoat sisältyvät vaelluksen hintaan, tarjoamme mielellämme teille eväät mukaan. Käytämme teollisesti valmistettuja ruokia, joista tarjolla on aina liha-, kala- ja kasvisvaihtoehtoja. Lisäksi meillä on tarjolla vaihtoehtoisesti paikallisen tuottajan lähiruokaan perustuvat retkiruuat, joissa on myös liha- ja kasvisvaihtoehto.

Yhden päivän ruokapaketti sisältää aamupuuron, 2 pussia retkiruokaa (lounas ja illallinen) sekä kaksi välipalapatukkaa. Sinun on hyvä varata myös omia energialähteitä reissulle mukaan, mutta niistä on kerrottu lisää kunkin vaelluksen kohdalla sekä kattavassa etukäteispaketissa, jonka saat meiltä.

MUUT VARUSTEET

Lisäksi pakettiin kuuluvat seuraavat varusteet
Vaellussauvat, jotka ovat ehdottoman hyvät apuvälineet pidemmälle vaellukselle
Kuivapusseja (6 kpl) omien tavaroiden pakkaamiseen ja järjestämiseen rinkassa. Omat varusteesi säilyvät näin kuivana vaelluksen ajan.
Tiskausvälineet: Tiskiharja, tiskiaine ja tiskirätti, jota voit käyttää myös teltan kuivaamiseen.
Retkipyyhkeen – pieneen tilaan pakkautuvan mikrokuitupyyhkeen, joka kuivuu myös nopeasti
Puhallettavan retkityynyn unia helpottamaan
Pienen ensiapulaukun sisältäen perusensiaputarpeet

Päivitämme tarpeen mukaan retkeilyvälinepakettimme sisältöä, mutta kokonaisuus pidetään kullekin vaellukselle sopivana ilman ylimääräisiä tavaroita, joiden tiedämme oman kokemuksen perusteella kulkeutuvan kotiin käyttämättöminä.